AFA (Akkumulatoren Fabrik Aktiengesellschaft), ο πρόγονος των μπαταριών Varta.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

AFA batteries logo

 

Η εταιρεία Akkumulatoren Fabrik Aktiengesellschaft (AFA), ήταν μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα κατασκευής συσσωρευτών, που ιδρύθηκε το 1887 από τον Adolph Müller.

Ο Mueller, έχοντας δει μια επίδειξη ενός νέου συσσωρευτή (ενός επαναφορτιζόμενου στοιχείου ισχύος) από τους αδελφούς Tudor, συνειδητοποίησε αμέσως ότι ο σχεδιασμός του ,λειτούργησε πολύ καλύτερα από τους άλλους συσσωρευτές της εποχής και ότι επιπλέον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ηλεκτρικού φωτισμού σε σπίτια και επιχειρήσεις, που τότε ήταν στην μόδα και είχαν μεγάλη ζήτηση.

Με αρχικό κεφάλαιο περίπου 370.000 χρυσά μάρκα, ο Mueller και ο συνεργάτης του Paul Buesche άνοιξαν ένα μικρό εργοστάσιο για την παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών στην πόλη Hagen της Κάτω Σαξονίας. Ήταν η πρώτη τέτοια εγκατάσταση στη Γερμανία.

 

1902 AFA batteries 001

 

Οι πρώτες μπαταρίες Buesche & Mueller χρησιμοποιήθηκαν από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας που παραγόταν από δυναμό και εξασφάλιζαν στους πελάτες μια ομαλή ροή ηλεκτρικού ρεύματος. Μια ευνοϊκή αξιολόγηση των ηλεκτρικών συστοιχειών της εταιρείας από το πολυτεχνείο Koenigliche Technische Hochschule του Αννόβερο, έδωσε τη δυνατότητα στους Buesche και Mueller να ξεπεράσουν την διστακτική στάση των υποψήφιων πελατών στις μπαταρές της νέας βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας.

 

1935 AFA Factory

 

Το 1889, η εταιρεία είχε 40 υπαλλήλους, ετήσιες πωλήσεις ύψους 1 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων και ένα πελατολόγιο που περιλάμβανε τη Deutsche Bank Hamburg, την Αρχή Λιμένων της Βρέμης και τη Norddeutscher Lloyd. Με την πάροδο του χρόνου κατέστη ο κορυφαίος προμηθευτής μπαταριών στην Αυστρία και τη Γερμανία.

 

1903 AFA batteries

 

Αρχικά η AFA, ονομαζόταν ÖFA (Österreichische Fabrik Akkumulatoren), επειδή είχε την έδρα της στην Αυστρία και αποτελούσε το γερμανικό παράρτημα της εταιρείας Accumulator Factory Tudor's Systems. Κατόπιν μετονομάσθηκε σε Accumulator Factory Tudor's Systems Buesche & Müller. Εκείνη την χρονιά ο Buesche εγκατέλειψε την εταιρεία και ο Müller απέκτησε ως νέο συνεργάτη τον Einbeck

 

1902 AFA batteries

 

 

Το 1890 τον Οκτώβριο, οι Mueller και Einbeck, σχημάτισαν μια νέα ανώνυμη εταιρεία σε συνεργασία με τη Siemens AG και την AEG AG (συμμετείχε και η τράπεζα Deutsche Bank ως χρηματοδότης), με την επωνυμία Akkumulatoren Fabrik Aktiengesellschaft (Accumulator Factory AG ή AFA). Η αγορά ήταν προσοδοφόρα και από την αρχή του αιώνα η AFA είχε παραδώσει στους πελάτες της περισσότερες από 148 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

 

1942 43 52 AFA batteries

 

Όμως και ο ανταγωνισμός αυξανόταν ραγδαία και μεταξύ 1890 και 1896, η AFA αναγκάσθηκε να κάνει 100 αγωγές σε ανταγωνιστές που παραβίασαν τις κατοχυρωμένες με δίπλωμα, ευρεσιτεχνίες της. Στη συνέχεια, η AFA κατάφερε να απορροφήσει τις περισσότερες από τις μικρότερες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις αφού είχαν χάσει τις δικαστικές υποθέσεις τους εναντίον της. Μέχρι το 1909, η εταιρεία είχε αποροφήσει 11 εταιρείες μπαταριών στη Γερμανία και 14 στην Αυστρία-Ουγγαρία, τη Ρωσία και την Ελβετία.

Το 1893, ο Thomas Edison, χρησιμοποίησε μπαταρίες της AFA στο Baker ‘Runabout’, το πρώτο αμερικάνικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αγόρασε για να χρησιμοποιεί ο ίδιος και το οποίο αργότερα παρουσίασε στη Γερμανία ο Adolf Müller. 

 

1953 AFA batteries

 

Το 1895, λειτούργησε το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ στην πόλη Hagen της Γερμανίας, το οποίο χρησιμοποιούσε μπαταρίες AFA. Ο Mueller ήταν πάντα σε εγρήγορση και σύντομα δημιούργησε την δική του εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την Berliner-Elektro-Droschken AG.

Το 1899, σε ένα ακίνητο της οδού Wilhelminenhofstraße της πόλης Hagen, κατασκευάσθηκε ένα νέο εργοστάσιο συσσωρευτών της εταιρείας Society of Electrical Enterprises, θυγατρικής της εταιρείας ηλεκτρισμού Loewe.

 

AFA 004

 

Το 1902, το εργοστάσιο στην Wilhelminenhofstraße εξαγοράσθηκε από την εταιρεία Österreichische Fabrik Akkumulatoren, η επωνυμία άλλαξε σε Akkumulatoren Fabrik Aktiengesellschaft (AFA) και η γραμμή παραγωγής ήταν εξειδικευμένη στην κατασκευή μεγάλων συσσωρευτών, οι περισσότεροι από τους οποίους κατασκευάζονταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη. Η AFA παρήγαγε επίσης συστοιχίες συσσωρευτών που χρησιμοποιούνταν για την πλήρη ενεργειακή τροφοδότηση των αμαξοστοιχιών, συνήθως των μικρότερων αμαξοστοιχιών (μικρών διαστάσεων) που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά αγαθών και υλικών σε εργοστάσια και λιμάνια. Το εργοστάσιο της AFA στην πόλη Hagen, διέθετε σύστημα αμαξοστοιχίας με μπαταρία από το 1890.

 

1930 31 33 Pertrix batteries

 

Το 1904, η εταιρεία AFA, ίδρυσε στο Schöneweide την θυγατρική Varta, με σκοπό την μαζική παραγωγή μικρών μπαταριών και συσσωρευτών αυτοκινήτων.

Το 1905, οι εταιρείες AFA, AEG και Siemens ίδρυσαν από κοινού την εταιρεία Gesellschaft fuer elektrische Zugbeleuchtung (GEZ), που προοριζόταν ειδικά για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων φωτισμού για τρένα. Η AEG και η Siemens ανέπτυξαν ρυθμιστές και μετασχηματιστές, ενώ η AFA παρείχε τις μπαταρίες. Ένας πρωταρχικός στόχος της GEZ ήταν το τεράστιο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο του οποίου τα τρένα, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα, έπρεπε να φωτίζονται όταν νύχτωνε. Μεταξύ 1905 και 1913, η GEZ ίδρυσε γραφεία σε 20 χώρες. Η AFA (στη συνέχεια η Varta) παρέμεινε εταίρος της GEZ μέχρι το 1984, όταν πώλησε τις μετοχές της στην εταιρεία.

Το 1909, η επωνυμία άλλαξε σε Österreichische VARTA Accumulatoren G.m.b.H.

 

deac petrix

 

Το 1913, η AFA, εξαγόρασε τη γερμανική εταιρεία Edison Accumulator Company AG (DEAC) και βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσσωρευτών στον κόσμο, μαζί με την αμερικάνικη εταιρεία "Electric Storage Battery" που έδρευε στην Φιλαδέλφεια. Μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η Varta μαζί με την AFA εξαγοράσθηκαν από τον γερμανό βιομήχανο Günther Quandt (αργότερα το 1933 έγινε μέλος του ναζιστικού κόμματος της γερμανίας) και τον Dr. Carl Hermann Roderbourg, γενικό διευθυντή της Varta. Το εργοστάσιο όμως διέθετε λίγο προσωπικό, αφού περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στις πολεμικές επιχειρήσεις των συμμάχων και επίσης χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ξένων θυγατρικών της.

Το 1923, ο Günther Quandt, για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της μεταπολεμικής επιχειρηματικής ύφεσης, υιοθέτησε νέες τεχνολογίες κατασκευής από την καινοτόμο αμερικανική εταιρεία Pertrix Works, αφού πρώτα την εξαγόρασε.

Το 1924, το ταχυδρομείο του Βερολίνου αντικατέστησε 1.000 άλογα διανομής με 1.200 ηλεκτρικά φορτηγά, που όλα χρησιμοποιούσαν μπαταρίες AFA.

 

1924 Afa Varta στην έκθεση του Amsterdam

 

Το 1925, Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της AFA στην αγορά, ήταν μια μπαταρία αλκαλίων χάλυβα που κατασκευάσθηκε από τη θυγατρική της εταιρεία DEAC. Η ελαφριά μπαταρία, η οποία αποδείχθηκε ιδανική για τους λαμπτήρες των ανθρακωρύχων, αφού μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν λάμπες με φλόγιστρο αερίου οι οποίες ήταν επικίνδυνες στο να προκαλέσουν έκρηξη ναρκών που τυχόν υπήρχαν στους χώρους ανασκαφής. Η AFA, ενίσχυσε την παρουσία της στην αγορά των ορυχείων, όταν εξαγόρασε την εταιρεία Grubenlampenfabrik Dominit, κατασκευάστρια λαμπτήρων ανθρακωρυχείων. Εκείνη τη χρονιά, απεβίωσε ο Adolph Mueller, ιδρυτής της εταιρείας, σε ηλικία 78 ετών.

 

1935 AFA batteries

 

Το 1926, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τις μπαταρίες είχε ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο, με την παρουσίαση του ραδιοφώνου ως μέσο ψυχαγωγίας από το 1923. Η εταιρεία Pertrix Chemische Fabrik GmbH, που ιδρύθηκε στο Αμβούργο το 1917, ανέπτυξε μια μικρή νέα μπαταρία ξηρών στοιχείων, η οποία αποδείχθηκε ιδανική για τα ραδιόφωνα. Η AFA, εξαγόρασε ολοκληρωτικά την εταιρεία και άρχισε να παράγει μπαταρίες στο Βερολίνο με την εμπορική ονομασία Pertrix. 

 

1930 Pertrix batteries 002

 

Το 1927, περίπου 30.000 λαμπτήρες Dominit ανθρακωρύχων χρησιμοποιούσαν μπαταρίες μολύβδου ή αλκαλίων. Οι μπαταρίες DEAC χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την τροφοδοσία των μεταφορικών οχημάτων υλικών εξόρυξης.

Το 1928, με ραδιοφωνική ανάπτυξη, η εταιρεία Pertrix θυγατρική της AFA, απασχολούσε 1.600 υπαλλήλους και κατασκεύαζε 120,000,000 μπαταρίες ετησίως. Η εξαγορά της Pertrix ολοκληρώθηκε με την παραγωγή σειράς μπαταριών με την εμπορική επωνυμία AFA. Κάθε θυγατρική εταιρεία της AFA εξειδικευόταν στο δικό της χώρο. Η AFA παρήγαγε μπαταρίες μολύβδου υψηλής απόδοσης για βιομηχανική χρήση, η Varta παρήγαγε μπαταρίες εκκίνησης και άλλες φορητές μπαταρίες μολύβδου, η DEAC κατασκεύαζε μπαταρίες αλκαλίων από χάλυβα και η Pertrix παρήγαγε ξηρά στοιχεία μιας χρήσης.

Το 1930, όπως και οι περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις, η AFA χτυπήθηκε σκληρά από τη Μεγάλη Ύφεση. Όμως, η θυγατρική της εταιρεία Pertrix χτυπήθηκε διπλά σκληρά. Εκτός από την οικονομική ύφεση, αναπτύχθηκε και ένας ανταγωνισμός από κατασκευαστές που διέθεταν στην αγορά μετασχηματιστές ρεύματος για τα ραδιόφωνα και έτσι χάθηκε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς των μπαταριών. Η εταιρεία κατάφερε να διασωθεί, μειώνοντας το προσωπικό της με απολύσεις σε συνδυασμό με περικοπές μισθών (πρώτα 5% και αργότερα 7,5%).

 

1936 AFA batteries 001

 

Το 1937, η ζήτηση για μπαταρίες εκκίνησης είχε ξεπεράσει πλήρως την παραγωγική ικανότητα της AFA. Χωρίς χώρο για επέκταση των εργοστασίων στο Βερολίνο και το Hagen, ο Gunther Quandt ξεκίνησε ένα σχέδιο κατασκευής ενός νέου εργοστασίου στο Ανόβερο, που αποτέλεσε ένα εξαετές σχέδιο. Οι εγκαταστάσεις για το νέο εργοστάσιο περιλάμβαναν τμήματα ανακύκλωσης μολύβδου, αποθήκευση μολύβδου σε σκόνη, παραγωγή καουτσούκ και χυτήριο. Ο Quandt, θεώρησε ότι ο σχεδιασμός και η θέση της νέας μονάδας ήταν τόσο καλά, ώστε  σκέφθηκε να εγκαταλείψει τα εργοστάσια της AFA στο Βερολίνο και στο Hagen, ώστε να ενοποιηθεί το σύνολο της παραγωγής στο Ανόβερο. Το εργοστάσιο είχε σκοπό την κατασκευή μπαταριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μπαταριών έλξεως όπως αυτές που χρησιμοποιούνταν στα περονοφόρα οχήματα και μπαταριών εκκίνησης για αυτοκίνητα, φορτηγά και άλλα οχήματα.

 

1936 58 AFA batteries

 

Το 1939, λίγο μετά την έναρξη της παραγωγής, ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και όλα τα εργοστάσια της AFA χρησιμοποιήθηκαν από τους γερμανούς για την τροφοδοσία του στρατού τους. Μεταξύ αυτών των εργοστασίων ήταν το σύγχρονο εργοστάσιο του Αννόβερο, ένα εργοστάσιο στο Mülhausen, ένα άλλο στην Βιέννη, το εργοστάσιο στο Πόζναν και ένα εργοστάσιο στο Herbst. Το εργοστάσιο της AFA στο χωριό Schwechat της Βιέννης, κατασκεύαζε μπαταρίες για τα γερμανικά tanks Panzer και τα υποβρύχια U-Boats. Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου, καταστράφηκαν από αεροπορική επιδρομή της βρετανικής RAF, στις 2 Δεκεμβρίου του 1944.   

 

Günther Quandt Varta


Ο πόλεμος προκάλεσε χάος στην AFA-Varta, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν σοβαρά τα περισσότερα εργοστάσια της. Η εγκατάσταση του Hagen χτυπήθηκε ιδιαίτερα, και όσα εργοστάσια δεν καταστράφηκαν, κατασχέθηκαν από τους συμμάχους. Οι Ρώσοι κατέλαβαν τα δύο εργοστάσια της εταιρείας, που βρίσκονταν στον ανατολικό τομέα της πόλης, τα αποσυναρμολόγησαν και μετέφεραν τον εξοπλισμό τους στη Σοβιετική Ένωση.

Το ένα από τα δύο εργοστάσια της AFA-Varta στο Ανατολικό Βερολίνο, που καταλήφθηκε από τον σοβιετικό στρατό, συνέχισε τις δραστηριότητές του ως κρατικό εργοστάσιο, με την επωνυμία VEB Berliner Akkumulatoren und Elemente-Fabrik (BAE), κατασκευάζοντας μπαταρίες με την εμπορική ονομασία Petrix.

Ο βρετανικός στρατός κατέλαβε το νεότερο εργοστάσιο στο Ανόβερο, στέλνοντας τον καλύτερο εξοπλισμό του στη Γαλλία και τη Γιουγκοσλαβία. Οι θυγατρικές της AFA-Varta που βρίσκονταν σε περιοχές της Γερμανίας, παραχωρήθηκαν αργότερα στην Πολωνία και χάθηκαν για πάντα όπως και οι περισσότερες ιδιοκτησίες της στην Ευρώπη και την Ανατολική Γερμανία οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στις Κάτω Χώρες, το εμπορικό σήμα Varta κατασχέθηκε και δεν επιτρεπόταν στην AFA/Varta να κυκλοφορήσει στην Ολλανδία μπαταρίες με το όνομα Varta μέχρι το 1976.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι περισσότερες μετοχές της VARTA πέρασαν από τον Günther Quandt στο γιο του, Herbert Quandt.  

Το 1962, η AFA μετονομάσθηκε σε Varta και αυτή η εμπορική επωνυμία παρέμεινε στην αγορά έως και σήμερα..

 

Διαβάστηκε 157 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Accumulateurs MONOPLAQUE, γαλλικές μπαταρίες Scaini Accumulatori »

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων