Τετάρτη, 29 August 2018 19:18

Scaini Accumulatori

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

1929 SCAINI

 

Η εταιρεία κατασκευής συσσωρευτών Dott. Scaini, ιδρύθηκε το 1909 Μιλάνο και με την πάροδο του χρόνου, μετονομάσθηκε σε ανώνυμη εταιρεία Società Acconulatori Accumulatori Dott. Scaini.

Την εποχή εκείνη, ήταν ένα από τα πρώτα ιταλικά εργοστάσια ικανά να παράγουν τους συσσωρευτές που μέχρι τότε, παράγονταν από ξένα εργοστάσια, κάτι που οδήγησε την εταιρεία στην εμπορική της επιτυχία.

 

1924 SCAINI batteries

 

Η παραγωγή της περιλάμβανε μεγάλους συσσωρευτές αυτοκινήτων, έλξεως, υποβρυχίων, stationary, φωτισμού αμαξοστοιχιών, τηλεγραφικών και τηλεφωνικών υπηρεσιών και υπηρεσίες backup ηλεκτρικών και φωτιστικών συστημάτων.Κατασκεύαζαν επίσης και μία μικρή μπαταρία, κατοχυρωμένη πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνείας, για εφαρμογή σε νυχτερινό φωτισμό και σε φανάρια ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στα ορυχεία.

 

1925 SCAINI accumulatori amperorio

 

Επίσης μέσω της έρευνας στα δικά της εργαστήρια, η εταιρεία ανέπτυξε και κατασκεύασε έναν ανορθωτή εναλλασσόμενου ρεύματος, την συσκευή Scaini-Gozzano, η οποία ποιοτικά ήταν ανώτερη σε σύγκριση με εκείνες του ανταγωνισμού. Η συνεργασία δε με άλλα εργοστάσια σε συνεργειακούς τομείς, συνέβαλλε στην αύξηση της τεχνογνωσίας της Εταιρείας.

 

1926 Scaini

 

Στον τομέα των σκαφών, οι συσσωρευτές Scaini, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι εμπορικά λόγω της απαράμιλλης ποιότητας τους. Λόγω αυτού, η ιταλική εταιρεία Laros με εργοστάσιο κατασκευής θαλάσσιων κινητήρων και κάτοχος πολλών παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά συσσωρευτές Scaini.

 

1927 SCAINI batteries amperorio

 

Επίσης και η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής θαλάσσιων κινητήρων Caille, χρησιμοποίησε αποκλειστικά τις μπαταρίες Scaini για πολλούς από τους κινητήρες της.

 

1927 SCAINI

 

Μόλις κατέκτησε τον τομέα της θάλασσας, η Scaini στράφηκε στην κατασκευή συσσωρευτών για αεροπορικές εφαρμογές. ξεκινά εκείνη των ουρανών. Οι μπαταρίες Scaini, επιλέχθηκαν από την εταιρεία Commander Ferrarin, που ήταν χορηγός μίας από τις πρώτες υπερωκεάνιες πτήσεις και η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

 

1931 SCAINI

 

Η εταιρεία ευχαρίστησε με ένα τηλεγράφημα το εργοστάσιο μπαταριών Scaini, αναφέροντας: "Accumulators Scaini, always inexhaustible. Thank you for contributing to our success " (Μπαταρίες Scaini, πάντα ανεξάντλητες. Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε στην επιτυχία μας). Αυτό, έδωσε τεράστια ώθηση σε μια ακόμη μεγαλύτερη παρουσία των συσσωρευτών Scaini στην ιταλική αεροπορία.

 

1932 SCAINI amperorio

 

Εκείνη την εποχή, οι περισσότερες από τις αποστολές που διεξάγονταν στον Βόρειο Πόλο, χρησιμοποιούσαν μπαταρίες Scaini, για την τροφοδοσία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού τους και όπως γράφει ένας χρονογράφος της εποχής: Αν το παρελθόν της Scaini είναι γεμάτο με τόση δόξα, το παρόν και το μέλλον της θα είναι γεμάτα από καινοτομίες.

 

1933 SCAINI accumulatori amperorio 001

 

Με τα χρόνια, η Scaini κατέκτησε την βιομηχανία ισχύος και αργότερα τον ιταλικό κλάδο των αερομεταφορών, όπου κάποια επεισόδια αεροπορικών ιστοριών που αφορούσαν τις θρυλικές μπαταρίες της, έμειναν στην ιστορία.

 

1933 SCAINI accumulatori amperorio 002

 

Με το πέρασμα των χρόνων, η Scaini αντιμετώπισε δύσκολες στιγμές που οδήγησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου στη Σαρδηνία.

 

1934 SCAINI

 

Στις αρχές της δεκαετίας του '80, το εργοστάσιο μεταφέρθηκε στον ιταλικό Νότο και συγκεκριμένα στη Σαρδηνία, αλλά οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία την οδήγησαν στο κλείσιμο του και τη διοίκηση ανέλαβε το κράτος. 'Εως τις αρχές της δεκαετίας του '90, εγκαταλείφθηκαν πολλές από τις δραστηριότητες του εργοστασίου.

 

Accumulatori Scaini factory Milano amperorio

 

Το 1995, το εργοστάσιο της Scaini, πωλήθηκε σε έναν ελβετικό όμιλο και ιδιωτικοποιήθηκε, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά και ακολούθησαν το κλείσιμο και η πώληση όλων των μηχανημάτων.

 

1983 SCAINI accumulatori amperorio 001

 

Σήμερα, η Scaini, εξακολουθεί να είναι μία ιστορική ανεξάρτητη μάρκα στον τομέα της παραγωγής συσσωρευτών και συνεχίζει να είναι παρούσα στην αγορά aftermarket μετά από μια σειρά σημαντικών γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της εταιρείας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα.

Διαβάστηκε 1676 φορές

Επιλέξτε από τις κατηγορίες προϊόντων